Naneli Ayran
Naneli Ayran, damak tadına göre daha çok ege bölgesinde yapılan bir ayran türü olmaktadır. Yapımı kolay ve sıcak yaz aylarında insanların serinlemesi için içilecek çok güzel ve serinletecek bir içecek türü olmaktadır. Hazır ayrandan da yapılacağı gibi, evinizde 3 su bardağı yoğurdunuz varsa sizlerde kolayca yapabilirsiniz.
iv>Naneli Ayran Yapılışı için malzemeler- 3 su bardağı yağsız yoğurt
- 5 su bardağı su (Genellikle soğuk olması tercih edilir)
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 5 dal taze nane
- Tuz ve yarım çay kaşığı kırmızı biber
- Buz
Naneli Ayran Nasıl Yapılır?
Öncelikle derin bir kabın içerisine 3 su bardağı yağsız olan yoğurt konulur ve bir yemek kaşığıyla ya da çırpıcıyla bu yoğurt iyice çırpılarak sıvımsı bir hale gelmesi sağlanır. Bir yandan çırpılırken diğer yandan üzerine soğuk su ilave edilir. Yoğurt ve su iyice karışana kadar çırpınır ve ardından da tuz ve yarım çay kaşığı olan kırmızı biber ilave edilerek biraz daha karıştırılmaya devam edilir. Ayranımız olduktan sonra bardaklara doldurulur ve üzerine süslemek için taze nane konularak servis edilir. Afiyet olsun.
19.01.2024 20:26:52
Naneli Ayran ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|