Öncelikle yoğurdumuzu çorbamızı yapacağımız bir tencerenin içine koyuyoruz. Daha sonra un ve yumurtayı ilave ederek, çırpma teli ile iyice çırpıyoruz. Pürüzsüz bir kıvama gelmesi gerekiyor. Bu arada ocağımızı daha açmıyoruz.
Karışımı pürüzsüz bir hal aldığında azar azar kaynamış su eklerken, bir yandan da çırpmaya devam ediyoruz. Kıvamımız ayran kıvamında olacak. Adı üstünde ayranlı çorba olacak. Tabi çorbaların kıvamı kişiden kişiye göre de değişiyor. Kimi bu çorbayı koyu sever kimi ise sulu sever. Bu yüzden sizde zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Daha sonra ocağın altını açıyoruz ve devamlı karıştırarak kaynatıyoruz. Bu arada bulgurumuzu yıkıyoruz. Çorbamız kaynamaya başladığında bulgurumuzu ekliyoruz. Tuzunu da ayarladıktan sonra ocağımızı kısık ateşe alıyoruz ve ara ara karıştırarak bulgurumuz yumuşayana kadar pişirmeye devam edelim. Piştikten sonra ister tenceredeki çorbanın hepsine yağda yaktığımız naneyi döküyoruz. İstersek de kaselere koyduktan sonra tereyağlı nanemizi çorbanın üzerine ilave edebilirsiniz.
Afiyet olsun.