Buğdaylı Ayran Çorbası

Buğdaylı Ayran Çorbası, yaz kış demeden tüm mutfaklarda pişirilen bir çorbadır. İçerisinde kullanılan buğday yayla çorbası ile karıştırılmasına sebep olur. Buğdaylı ayran çorbası yapımında birkaç püf noktasına dikkat etmek gerekir. Bunlardan bir tanesi kullanılan yoğurtların oda sıcaklığında olması gerektiğidir. Bu sayede çorbanın yoğurt sebebiyle kesilme riski en aza indirilir.
Diğer bir püf noktası ise çorbayı karıştırırken tahta kaşık kullanılmasıdır. Bu püf noktalarına dikkat edildiği takdirde çok güzl sonuöların alınacağı bir çorbadır. Yapımı oldukça kolay ve zahmetsizdir. Günün her öğününde rahatlıkla tüketilebilir.

Buğdaylı Ayran Çorbası İçin Malzemeleri

  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1,5 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 su bardağı aşurelik buğday
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • Tuz

Buğdaylı Ayran Çorbası Sosu için

  • Yarım çay bardağı sıvı yağı
  • 1 diş sarımsak
  • Nane

Buğdaylı Ayran Çorbası Nasıl Yapılır?


Buğdaylı ayran çorbası yapımına öncelikle olarak buğdayların hazırlanmasıyla başlanır. Aşurelik buğdaylar önce yıkanır. Daha sonra süzgeçten geçirilerek yaklaşık 1 litre su konulmuş derin bir tencerede şişene kadar haşlanır. Tercihe göre buğdaylar bir gece öncesinden ılık suda ıslatılabilir. Suda ıslatılan bulgurların pişme süresi daha kısa olacaktır. Bulgurların haşlandığı su çorba yapımında kullanılacağı için kesinlikle dökülmemelidir.
Haşlama suyu ayrı bir tencereye alınarak ocağa alınır. Kısık ateşte su kaynayana kadar beklenir. Su eğer az gelirse 1 su bardağı sıcak suda ilave edilebilir. Çorba suyu kaynarken ayrı kapta yoğurt, un ve yumurta iyice çırpılır. Yoğurdun ılınması ve çorba içinde kesilmemesi için kaynayan çorba suyundan azar azar alınarak yoğurtlu karışıma ilave edilir. Daha sonra çorba tel çırpıcı ile bir yandan karıştırılırken diğer bir yandan yoğurtlu karışım yavaş yavaş çorbaya eklenir. Bu esnada yumurtanın pişmemesi ve unun topaklanmaması gerekir. O nedenle Çırpıcı ile karıştırma işlemine ara verilmemesi gerekir. Çorba 3-4 dakika kaynadıktan sonra haşlanan buğdaylar ilave edilir. Tüm malzemelerin birbirine özleşmesi için çorba yaklaşık 9-10 dakika kadar kaynatılır. Çorba kaynarken sosu için diğer malzemeler hazırlanır. Bunun için önce sarımsaklar kabuklarından soyulur ve rendenin ince tarafıyla rendelenir. Sarımsakların içinde rendelenmemiş parça kalmamasına özen gösterilmelidir. Küçük bir tavada sarımsaklar yağ ile çok az kavrulur. Üzerine nane eklenerek tava ocaktan alınır. Hazırlanan sos kaynamakta olan çorba içine ilave edilir. Buğdaylı ayran çorbası 1-2 dakika daha kaynatılarak ocaktan alınır. Servis tabağına alınan buğdaylı ayran çorbası sunum yapılır.

Afiyet Olsun.
19.01.2024 20:10:06
Buğdaylı Ayran Çorbası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Buğdaylı Ayran Çorbası Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Buğdaylı Ayran Çorbası"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Ayran Aşı Çorbası Kaç Kalori?

Ayran aşı çorbası kaç kalori: Ayran aşı çorbası çok faydalı ve kalorisi düşük olduğu kadar aynı zamanda bakliyat grubundan olduğu için lif açısından yüksek b...
Devamını Oku

Acılı Ayran

Acılı Ayran, Sıcak yaz gecelerinin güzel bir esintisi olan acılı ayran oldukça faydalı bir içecektir. Arnavut biberinin doğal acısı ile yoğurtun serinletici ...
Devamını Oku

Ayran Kaç Kalori?

Ayran Kaç Kalori, Ayran dünyanın en sağlıklı içeceklerinden birisidir. Ayran neredeyse milli içeceğimiz olmuştur ne yazık ki günümüzde çıkan meyve suları ve ...
Devamını Oku

Ayran Aşı Diyeti

Ayran aşı diyeti, özellikle bayanların tercih ettiği kısa vadeli bir diyet türüdür. Aslında diyetten ziyade belli bir süre mideyi ve bağırsakları detoksa sok...
Devamını Oku

Ayran Çorbası Diyeti

Ayran çorbası diyeti, sadece 2 gün süreyle uygulanan bir diyettir. Eğer kilonuz fazlaysa bunu ayda 2 defa, kilonuz fazla değilse ayda 1 defa 2 gün süreyle uy...
Devamını Oku

Ayran

Ayran, Ayran denilince ilk akla Türk milleti gelmektedir. Ayranı Türkler bulmuştur. Türkiye'den başka hiçbir ülkede bu kadar yaygın değildir. Özellikle ...
Devamını Oku

Sıcak Ayran Aşı Çorbası

Sıcak Ayran Aşı Çorbası, Ayran aşı çorbası sıcak yaz günlerinde serinlemek amacı ile sevilerek tüketilen bir çorba çeşididir. Ama biz bugün sizlerle farklı b...
Devamını Oku

Pirinçli Ayran Çorbası

Pirinçli ayran çorbası, özellikle sıcak yaz mevsimlerinin vazgeçilmez içeceği olan ayran, çorbalar için de yakışan bir seçenektir. Çocukların da severek yedi...
Devamını Oku

Ayranlı Köfte

Ayranlı Köfte, Oldukça doyurucu besleyici ve bir o kadarda lezzetli olan ayranlı köfte sanırım yurdumuzun her yerinde bilinmekte olan ve ufak tefek bazı deği...
Devamını Oku

Ayran Detoksu

Ayran Detoksu, uzmanlar tarafından sadece 2 gün boyunca uygulanması ve ayda 1 kereden fazla yapılmaması tavsiye edilen bir yöntemdir. Ayran detoksunun ilk gü...
Devamını Oku

Tuzlu Ayran Tansiyon

Tuzlu ayran tansiyon, ilişkisi toplumda kolayca kurulmuş bağlardan biridir. Sıcakların bedende su ve tuz kaybına neden olduğunu vurgulayan, fazla sıcakl...
Devamını Oku

Ayran Kürü

Ayran kürü, son dönemlerde bayanların zayıflamak için kullandığı diyet kürlerinden birisidir. Hem evde kolaylıkla uygulanması hem malzemelerinin her daim bul...
Devamını Oku

Soğuk Ayran Aşı Çorbası

Soğuk Ayran Aşı Çorbası, sıcak yaz günlerinde serinlemek için çok ideal bir çorbadır. İçerisindeki bulgur ve nohut sayesinde doyurucu bir özelliğe sahiptir. ...
Devamını Oku

Bulgurlu Ayran Çorbası

Bulgurlu ayran çorbası, yaz aylarının vazgeçilmez çorbalarından biridir. Yaz aylarında soğuk yenilerek insanları rahatlatıyor. Çok güzel bir tadı olan bulgur...
Devamını Oku

Maden Sulu Ayran

Maden Sulu Ayran, Yemeklerin yanında tüketilen maden sulu ayran, yemek sonrasında midenin daha iyi çalışmasını sağlamaktadır. Yoğurt ve sodanın içerisindeki ...
Devamını Oku

Ayran Aşı

Ayran aşı, Erzurum mutfağına ait olan yöresel bir çorba türüdür. Adına çorba dense de ayran aşı bildiğimiz çorbalar gibi sıcak olarak içilmez. Özelliği soğuk...
Devamını Oku

Köfteli Ayran Çorbası

Köfteli ayran çorbası, oldukça hafif ve lezzetli bir çorba tarifidir. Ramazan'da iftar sofralarında tercih edilebilecek köfteli ayran çorbasının yapımı ...
Devamını Oku

Köpüklü Ayran

Köpüklü Ayran, Anadolu'da asırlardan beri yayık marifetiyle tüketilen bu lezzet oldukça serinletici bir özelliğe sahiptir. Yoğurdun çırpılması sonucunda oluş...
Devamını Oku

Yağsız Ayran

Yağsız ayran, Ayran, yoğurt, su ve tuzdan yapılan ve yaz kış tüketilen soğuk içecektir. Birçok yemeğin yanında lezzetle tüketeceğiniz bu içecek hem doğal hem...
Devamını Oku

Ayran Diyeti

Ayran Diyeti, kilolardan sağlıklı ve hızlı bir şekilde kilo vermemizi sağlayan bir diyettir. Ayran, özellikle biz Türklerin zaten hemen hemen her fırsatta, h...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Ayran Aşı Çorbası Kaç Kalori?
Acılı Ayran
Ayran Kaç Kalori?
Ayran Aşı Diyeti
Ayran Çorbası Diyeti
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024