Bir gün önceden nohut su içerisine konularak yumuşaması sağlanır. Yumuşayan nohut ertesi gün yaklaşık olarak 1 saat kadar haşlanır. Nohut ne kadar çok kaynatılırsa o kadar çok ayran çorbası lezzetli olacaktır. Ardından kaynayan nohut süzüldükten sonra bir kap içerisinde bekletilir. Daha sonra ocağınızın ayrı bir gözünde yarma buğdayı kırk dakika kadar haşlandıktan sonra pişirilmesi sağlanarak dinlenmek ve soğumak üzere kenarı alınır. Akabinde yoğurt ve tuz birlikte çırpılır. Yoğurt çırpılırken cıvık hale getirilmesinde oldukça fazla fayda bulunmaktadır. Akabinde yoğurdun üzerine azar azar su koyularak koyu bir kıvam elde edilir. Önceden hazırlanan ve soğuyan nohut ile yarma yoğurdun içerisinde güzelce karıştırılır. Yaklaşık olarak bir saat kadar dolapta dinlendikten sonra yarma ve nohut yoğurdun lezzetini içerisine çekecektir.
Ardından tekrardan karıştırılan ayran çorbası bir kap içerisine konularak üzerine birkaç dal nane eklenir. Güzel bir görüntü kazanan ayran çorbası soğuk soğuk ikram edilir.
Afiyet olsun.