Öncelikle orta boy bir kap içerisine konulan yoğurt ve tuz iyice çırpılır. Yoğurt çırpılma esnasında iyice çırpılarak sıvı bir hal almalıdır. Akabinde üzerine su çekilmesi halinde çökelik gibi bir yoğunluk oluşmaması açısından bilendir ile iyice karıştırılır. Ayranın her tarafı aynı kıvama gelince bu üzerine biraz ekşi bir lezzet vermesi amacıyla 1 tatlı kaşığı limon sıkılır. Tekrardan çırpılan ayran bu defa beş kilogramlık bir bidonun içine konulur. Önceden hazırlanan Arnavut biberi daha iyi acısını vermesi amacıyla bıçak yardımı ile delik açılır. Açılan bu deliklerin tohumunu vermemesi amacıyla küçük olmasına dikkat edilmelidir.
Ardından kapağı kapatılan acılı ayran yaklaşık olarak 2-3 saat kadar dolapda soğuması için bekletilir. Soğuyan acılı ayran çıkarılmadan önce bir kepçe yardımı ile tekrardan karıştırılır. Hazırlanan bardaklara konulan acılı ayranımız içilmek üzere servis edilir.
Afiyet olsun.