{ "title": "Tavuklu Ayran Çorbası", "image": "https://www.ayran.gen.tr/images/tavuklu-ayran-corbasi.jpg", "date": "19.01.2024 22:37:58", "author": "ENES ATAY", "article": [ { "article": "Tavuklu Ayran Çorbası, Yaz aylarında içinizi serinletecek bir lezzet olan tavuklu ayran çorbası oldukça lezzetli ve bir o kadar doyurucu bir lezzettir. Yapılışı oldukça basit olan bu lezzet birçok kişi tarafından severek tüketilen bir besindir. Yoğurt, pirinç, tavuk ve baharatların birleşmesiyle ortaya çıkan bu lezzet oldukça güzel bir lezzettir. Ülkemizde İç Anadolu bölgesinde oldukça fazla tüketilen bu lezzet Akdeniz mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanesidir. Anadolu'da asırlardan beri yapılarak tüketilen bu tat, oldukça lezzetlidir. Özel günlerde misafirlerinize ana yemekle birlikte sunulan bu lezzetli tat garnitür olarak misafirleriniz damaklarında ayrı bir lezzet oluşturmaktadır.

Tavuklu Ayran Malzemeleri
Tavuklu Ayran Nasıl Yapılır?

Orta boy bir tencere içerisine bir bütün halinde tavuklar atılır. Üzerine tuz ve sarımsak eklenerek kısık ateşte haşlanmaya bırakılır. Bu arada küçük bir tencere içerisine pirinçler koyularak üzerine bir çay kaşığı tuz atılarak kaynatılır. Pişen tavuk didildikten sonra suyu ile pirinçlerin üzerine aktarılır. Bu arada pirinçler suyu çekmeye yavaş yavaş baylar. Akabinde tam anlamıyla tavuk ve pirinçler birbirleriyle bütünleşince bu defa ayrı bir kap içerisine yoğurt konularak çırpılır. Çırpılan yoğurdun üzerine bir miktar kuru nane, limon eklenerek iyice çırpılır. Haşlanmış tavuk ve pirinçler soğuduktan sonra yoğurdun içine koyularak iyice karıştırılır. Karışımı tamamlanan tavuklu ayran çorbamız 1 saat kadar dolapta dinlendirilir. Bir kepçe yardımı ile bir tas içine alınan tavuklu ayran üzerine bir tutam nane serpilerek servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }