{ "title": "Maden Sulu Ayran", "image": "https://www.ayran.gen.tr/images/maden-sulu-ayran.jpg", "date": "20.01.2024 04:06:28", "author": "ENES ATAY", "article": [ { "article": "Maden Sulu Ayran, Yemeklerin yanında tüketilen maden sulu ayran, yemek sonrasında midenin daha iyi çalışmasını sağlamaktadır. Yoğurt ve sodanın içerisindeki minarallerin birbiri ile bütünleşmesi sonrasında hazmetme imkânı, midede oldukça fazla artacaktır. Hakeza sıcak yaz gecelerinde buzla birlikte tüketilmesi halinde içinizi serinletecek bir özelliğe sahiptir. Yapılan araştırmalar neticesinde maden sulu ayranın metebolizmayı güçlendirdiği ve zihnin daha iyi çalışmasına imkân verdiği bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Uzman doktorlar tarafından yapılan araştırmalarda, yaz aylarında yatmadan önce tüketilen bir bardak maden sulu ayranın zayıflamaya ciddi anlamda etkileri olduğu bilinmektedir. Ayrıca soda ve ayranın bütünleşmesi sonrasında gece tüketimi ile sigara tüketen kişilerde ciddi anlamda rahatlamalar oluşturduğu anlaşılmıştır. Anadolu geçmiş dönemlerde yoldan gelen misafirlerin serinlemesi amacıyla Asırlar boyu bu lezzet ikram edilmiştir. Bu nedenlerle bugün sizlerle birlikte maden sulu ayran tarifini paylaşacağım.

Maden Sulu Ayran Malzemeleri
Maden Sulu Ayran Nasıl Yapılır?

Öncelikle buz dolabından çıkartılan yoğurt iyice ayrı bir kap içerisinde karıştırıcı veya kaşık yardımı ile çırpılır. Bu çırpma işleminde yoğurt, su ile bütünleşirken topak haline gelmemesi amacıyla çok fazla çırpılmalıdır. Ardından tuz yoğurdun içine eklenerek, tuz eriyinceye kadar bu çırpma işlemi devam eder. Bir sürahi içerisine konulan yoğurdun üzerine azar azar su eklenir. Bu su ekleme işlemi sırasında sürekli olarak yoğurt çırpılmalıdır. Böylelikle ayranın her tarafı aynı kıvamda olacaktır. Üzerine isteğe bağlı olarak buz dolabından çıkartılan buzlar eklenir. Hazırlanan maden sulu ayran bardaklara doldurularak ikram edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }