{ "title": "Köfteli Ayran Çorbası", "image": "https://www.ayran.gen.tr/images/kofteli-ayran-corbasi.jpg", "date": "20.01.2024 03:04:23", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Köfteli ayran çorbası, oldukça hafif ve lezzetli bir çorba tarifidir. Ramazan'da iftar sofralarında tercih edilebilecek köfteli ayran çorbasının yapımı da oldukça kolaydır. Değişik çorba tarifi arayanlar için ideal bir çorbadır. Küçük büyük herkesin beğenisini kazanacak, misafirler için hazırlanabilecek çorbanın, besleyici değeri de oldukça yüksektir. Köfteli ayran çorbasını daha önce hiç denemediyseniz mutlaka bu tarifi değerlendirerek denemelisiniz.

Köfteli ayran çorbası için gerekli malzemeler
Köfteli ayran çorbası nasıl yapılır?

Köfteli ayran çorbasının köftesi için çukur bir kabın içine kıyma alınır. Kuru soğanın kabukları soyularak kıymanın içine rendelenir. Üzerine ince kıyılmış maydanoz, karabiber, kırmızı pul biber, tuz, nane ve kimyon eklenir. Kıymayla buluşturulan malzemeler homojen bir şekilde karıştırılır. Karışım macun kıvamında olmalıdır. Yoğrulan köfte 15 dakika dinlendirildikten sonra fındık büyüklüğünde parçalar koparılarak avuç içinde yuvarlanır. Yuvarlanan köfteler un serpilmiş bir tepsinin içinde toplanır.

Uygun bir kabın içine yumurta un eklenerek çırpma aparatıyla iyice çırpılır. Çırpılan malzemenin üzerine yoğurt eklenir ve çırpmaya devam edilir. Tüm malzeme homojen bir şekilde karıştıktan sonra geniş bir tencerenin içine 6 su bardağı su eklenerek kaynamaya bırakılır. Su kaynadıktan sonra içine hazırlanan köfteler atılır ve karıştırılır. Bir taşım kaynadıktan sonra ocağın altı kısılır. Kısık ateşte köfteler yarım saat pişirilir. Süre dolduktan sonra çukur bir kepçeyle tencereden bir kepçe su alınır ve hazırlanan yoğurtlu karışıma ilave edilerek çırpılır. Yoğurtlu karışım kaynayan köftelerin üzerine sicim şeklinde dökülür ve devamlı karıştırılarak eksilmesi önlenir. 5 dakika kadar daha kaynatılarak ocağın altı kapatılır. Sos tavasına tereyağı alınıp kızdırılır. Kızan yağa kırmızı pul biber ve nane eklenerek yakılır ve hazırlanan sos çorbanın üzerine dökülür. Köfteli ayran çorbası servis için hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }