{ "title": "Ayranlı Poğaça Tarifi", "image": "https://www.ayran.gen.tr/images/ayranli-pogaca-tarifi.jpg", "date": "19.01.2024 16:34:03", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "Ayranlı poğaça tarifi, Evinizde çok rahatlıkla yapacağınız bir poğaça çeşididir. Lezzetiyle ve kolay yapımı ile misafirlerinize rahatlıkla yapacağınız bir beş çayı ikramıdır. Poğaçalar birçok çeşitte yapılabilir ve alternatif yöntemleri ile her zaman misafirlerinize el yapımı olarak ikram edebileceğiz hamur mamullerindendir.

Ayranlı Poğaça Malzemeleri
Ayranlı Poğaça Nasıl Yapılır?

Öncelikle tereyağını tavda eriterek ılımaya bırakınız. Ilıdıktan sonra yumurta akını, koyu kıvamlı ayranı içerisine koyarak arkasından unu içerisine eleyiniz. Şeker ve kabartma tozunu karışımın içerisine ilave ediniz. Karışımı yoğurma yöntemi ile hamur kıvamına gelmesini sağlayın. Ortalama yirmi dakika kadar yoğurduğunuz hamuru pürüzsüz hale gelecek şekilde hazır ediniz. Gelelim iç malzemelerini hazırlamaya peyniri ve doğranmış maydanoz ve dereotunu iyice özleşinceye kadar karıştırınız. Ortalama bir limon kadar parçalar kopararak aldığınız hamuru elleriniz arasında yuvarlayın ve avuç içinde düzleştirerek yuvarlak bir şekilde açılır. Açılan hamurun içerisine iç harcımızdan alabildiği kadar harç koyup kapatabilirsiniz. Bu işlemi hamurunuz bitinceye kadar tekrarlamanız gerekiyor her biten parçayı önceden yağlanmış fırın tepsisi yerleştiriniz. Hepsi bittikten sonra her adetin üzerlerine çırptığımız yumurtanın sarısını sürüp, çörek otunu atarak süsleyebilirsiniz. Daha önceden 180 derecede ısıtılmış fırınımıza sürünüz ve ortalama 25 dakikada poğaçalarınız pişer ve afiyetle yiyebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }