{ "title": "Ayran Aşı", "image": "https://www.ayran.gen.tr/images/ayran-asi.jpg", "date": "21.01.2024 00:40:48", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Ayran aşı, Erzurum mutfağına ait olan yöresel bir çorba türüdür. Adına çorba dense de ayran aşı bildiğimiz çorbalar gibi sıcak olarak içilmez. Özelliği soğuk içilmesidir. Hatta buzdolabında soğutularak içilir. Yöresel bir yemek olan ayran aşı, ülkemizin her yerinde bilinmektedir. Yapılışında bazı farklılıklar olsa da sonuçta çorbanın ana malzemesini yoğurt, nohut ve buğday oluşturmaktadır. Erzurum'da Ramazan geldiği zaman her evde ayran aşı pişirilir. Bu özel ayın en önemli yiyeceklerinden biri haline gelir. Yöre halkı her gün bu soğuk içilen çorbayı pişirir. Bu lezzetli tarifi hep birlikte yapmaya ne dersiniz, yapımının kolay olduğunu sizde görün istedik. Hepinize kolay gelsin.